Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Πασχαλινές Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με ζυμαρικά Ματσάτα Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα
500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
3 κρεμμύδια σε φέτες
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
150 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για περίπου 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας περίπου 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια από την άλλη κατσαρόλα σε ένα πιάτο, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το μπλε τυρί μαζί με το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε ζωηρά με κουτάλα το τυρί να χυλώσει με το νερό και να σχηματίσει πηχτή σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνίροντάς τα με τα υπόλοιπα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.