facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με μπλε τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_MATSATA.png

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

3 κρεμμύδια σε φέτες

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

150 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο

150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για περίπου 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας περίπου 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια από την άλλη κατσαρόλα σε ένα πιάτο, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το μπλε τυρί μαζί με το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε ζωηρά με κουτάλα το τυρί να χυλώσει με το νερό και να σχηματίσει πηχτή σάλτσα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνίροντάς τα με τα υπόλοιπα καραμελωμένα κρεμμύδια.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.