facebook instagram youtube

Μακαρονάδα με κλασικό πέστο βασιλικού

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Μiskoτίνη No10

500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO

100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

Για το πέστο βασιλικού

80 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

40 γρ. κουκουνάρι

3 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

120 ml ελαιόλαδο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το πέστο. Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μαζί με το κουκουνάρι και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε δυο-τρεις δόσεις και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί τελείως το πέστο. Εάν μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με το πέστο. Ανακατεύουμε απαλά ώστε να μοιραστεί η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.