
Κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ >MISKO Μiskoτίνη No10
500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO
100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
40 γρ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
120 ml ελαιόλαδο
Ετοιμάζουμε το πέστο. Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μαζί με το κουκουνάρι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε δυο-τρεις δόσεις και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί τελείως το πέστο. Εάν μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με το πέστο. Ανακατεύουμε απαλά ώστε να μοιραστεί η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.