facebook instagram youtube

Λιγκουίνι με γαρίδες

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

60 ml. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελ. Σκόρδο, ψιλοκομμένη

12-16 φρέσκιες γαρίδες μέτριες

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.σ μπούκοβο

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

1/4 φλ. ούζο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

4 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουνε. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και πάπρικα και σβήνουμε με με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα με το δενδρολίβανο και την ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες στην σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Βράζουμε τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, κρατάμε 150ml από το νερό βρασίματος.

Προσθέτουμε λίγο από το νερο βρασίματος για να δέσει ωραία η σάλτσα μας μαζι με τα λιγκουίνι.

Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κομμένο μαϊντανό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.