Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
60 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελ. Σκόρδο, ψιλοκομμένη
12-16 φρέσκιες γαρίδες μέτριες
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1/4 φλ. ούζο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουνε. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και πάπρικα και σβήνουμε με με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα με το δενδρολίβανο και την ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες στην σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Βράζουμε τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, κρατάμε 150ml από το νερό βρασίματος.
Προσθέτουμε λίγο από το νερο βρασίματος για να δέσει ωραία η σάλτσα μας μαζι με τα λιγκουίνι.
Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κομμένο μαϊντανό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.