Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Βαγγέλης Δρίσκας Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Ταλιατέλες Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδες Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ταλιατέλλες
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
8 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
750 ml γάλα χλιαρό
300 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 κρόκοι αυγών
2 ασπράδια αυγών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τη γραβιέρα και τους κρόκους των αυγών.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μείγμα των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.