facebook instagram youtube
GR | EN

Λευκό σουφλέ με ταλιατέλλες

Συνταγή από: Βαγγέλης Δρίσκας
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TALIATELLES.png

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

8 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

750 ml γάλα χλιαρό

300 γρ. τριμμένη γραβιέρα

4 κρόκοι αυγών

4 ασπράδια αυγών

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τη γραβιέρα και τους κρόκους των αυγών.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μείγμα των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.