facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι με Χταπόδι

8T5A4834_sl
8T5A4825-2_sl
8T5A4834_sl
8T5A4825-2_sl

Το νηστίσιμο τραπέζι θέλει νοστιμιές που μυρίζουν θάλασσα, όπως αυτό το κοκκινιστό κριθαράκι με χταπόδι που εγγυημένα θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους!

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-KRITHARAKI 5561024 – 13

MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO

1 χταπόδι 1.500 γρ. πλυμένο & καθαρισμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

80 ml ούζο

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1.300 ml ζεστό νερό

200 ml ζωμό στον οποίο έβρασε το χταπόδι

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το χταπόδι. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι ώστε να βγάλει τα υγρά του. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει στο ζουμί του για περίπου 40 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml απο το ζωμό του.

Όταν το χταπόδι κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε τα πλοκάμια, αφαιρούμε τις εσωτερικές μεμβράνες απο την κουκούλα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1 μέχρι να καλυφθεί από το λάδι.

Ρίχνουμε το κομμένο χταπόδι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο, αφήνοντάς το να εξατμιστεί για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το μισό ζεστό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Μόλις το κριθαράκι απορροφήσει την πρώτη δόση υγρών, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε το υπόλοιπο ζεστό νερό ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν απορροφηθεί και το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης δόσης υγρών, προσθέτουμε το ζωμό στο οποίο έβρασε το χταπόδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Όταν αρχίσει να μελώνει η σάλτσα με το κριθαράκι και πριν στεγνώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαϊντανού και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό, πασπαλίζοντάς το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.