Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Γαρίδες Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με ΚριθαράκιΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. κριθαράκι μέτριο MISKO
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 στήμονες σαφράν
150 ml λευκό κρασί
1,5 λίτρο βραστό νερό
Για τις γαρίδες σαγανάκι
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
700 ml ντομάτα κονκασέ
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1-1 ½ κ.γ. μπούκοβο
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Για το κριθαράκι
Προσθέτουμε σε ένα μπρίκι το κρασί και το ζεσταίνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το σαφράν και αφήνουμε 10 λεπτά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το βραστό νερό, μέχρι να βράσει το κριθαράκι.
Για τις γαρίδες
Καθαρίζουμε τις γαρίδες κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος. Στη συνέχεια χαράσσουμε με ένα μαχαιράκι ελαφρά τη ράχη τους ώστε να αφαιρέσουμε το έντερο. Ξεπλένουμε και αφήνουμε τις καθαρές γαρίδες σε ένα μικρό σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροζ χρώμα. Έπειτα τις αφαιρούμε προσεκτικά.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά και φέρνουμε σε βρασμό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 3 λεπτά προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το κριθαράκι στο πιάτο και από πάνω τις γαρίδες σαγανάκι μαζί με ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.