Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
250 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, μέτριο
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
3 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό
120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα,
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καραμελώνουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό νερό ή το ζωμό, ανακατεύοντας καλά σε κάθε προσθήκη.
Αφού απορροφηθεί και η τελευταία κουταλιά νερού, απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.