facebook instagram youtube

Κριθαράκι απλό

Μια απίστευτα απλή, νόστιμη και εύκολη συνταγή για ένα κριθαράκι αλλιώτικο από όσα έχετε δοκιμάσει. Μελωμένο, τυρένιο και απολαυστικό.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

250 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

2 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι, μέτριο

1 πρέζα ζάχαρη

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

3 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό

120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα,

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καραμελώνουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό νερό ή το ζωμό, ανακατεύοντας καλά σε κάθε προσθήκη.

Αφού απορροφηθεί και η τελευταία κουταλιά νερού, απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.