Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
500 γρ. πουρέ κολοκύθας (θα χρειαστεί μια κολοκύθα ενός κιλού)
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φύλλα σφολιάτας (ή 2 φύλλα σφολιάτα κουρού)
1 αυγό, χτυπημένο
άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες με μια μεταλλική κουτάλα.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα 2 κομμάτια, με τη σάρκα προς τα πάνω σε μια λαδόκολλα, και ψήνουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Το ψήσιμο μπορεί να διαρκέσει 30 έως 45 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Με ένα κουτάλι απομακρύνουμε τη μαλακή πλέον σάρκα της κολοκύθας και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
Ζεσταίνουμε τον πουρέ κολοκύθας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού και ο πουρές να γίνει πηχτός.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το σιμιγδάλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί (20*30 εκατοστά), αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Απλώνουμε το μείγμα της κολοκύθας πάνω στη ζύμη και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο ζύμης. Αλείφουμε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Απομακρύνομε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Κολοκυθόπιτα Γλυκιά είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.