facebook instagram youtube
GR | EN

Καλοκαιρινό κριθαρότο ολικής άλεσης με γαρίδες

VMIC3321_2
VMIC3341_2
VMIC3321_2
VMIC3341_2

Το καλοκαιρινό κριθαρότο με κριθαράκι ολικής άλεσης και γαρίδες είναι το φαγητό που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι και θα τους «ταξιδέψει» με την πρώτη μπουκιά στο αγαπημένο τους ελληνικό νησί!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-KRITHARAKI 5521024 – 15

MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO

800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (με την ουρά τους)

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1000 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. τοματοπελτέ

50 ml λευκό κρασί

50 γρ. ελαιόλαδο

1500ml ζεστό ζωμό λαχανικών

1 ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι

10 εκπυρηνωμένες ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3’, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε ζωμό σταδιακά κάθε φορά που το κριθαρότο αρχίζει να στεγνώνει, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει προσθέτουμε τις γαρίδες, όσο από το ζωμό μας έχει μείνει, το θυμάρι και μαγειρεύουμε 5’ ακόμη.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το κριθαρότο με φρέσκο θυμάρι και επιπλέον φέτα.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο κριθαρότο πιπεριές ή πάστα ελιάς αντί για ελιές

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.