Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Γαρίδες Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για ΚριθαρότοΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι
500 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO
800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (με την ουρά τους)
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1000 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
50 ml λευκό κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
1500ml ζεστό ζωμό λαχανικών
1 ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
10 εκπυρηνωμένες ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3’, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε ζωμό σταδιακά κάθε φορά που το κριθαρότο αρχίζει να στεγνώνει, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Όταν κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει προσθέτουμε τις γαρίδες, όσο από το ζωμό μας έχει μείνει, το θυμάρι και μαγειρεύουμε 5’ ακόμη.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κριθαρότο με φρέσκο θυμάρι και επιπλέον φέτα.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο κριθαρότο πιπεριές ή πάστα ελιάς αντί για ελιές
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.