facebook instagram youtube

Καλοκαιρινό κριθαρότο ολικής άλεσης με γαρίδες

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO

800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (με την ουρά τους)

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1000 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. τοματοπελτέ

50 ml λευκό κρασί

50 γρ. ελαιόλαδο

1500ml ζεστό ζωμό λαχανικών

1 ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι

10 εκπυρηνωμένες ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3’, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε ζωμό σταδιακά κάθε φορά που το κριθαρότο αρχίζει να στεγνώνει, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει προσθέτουμε τις γαρίδες, όσο από το ζωμό μας έχει μείνει, το θυμάρι και μαγειρεύουμε 5’ ακόμη.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το κριθαρότο με φρέσκο θυμάρι και επιπλέον φέτα.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο κριθαρότο πιπεριές ή πάστα ελιάς αντί για ελιές

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.