facebook instagram youtube
GR | EN

Φιογκάκι με 4 τυριά

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_FIOGKAKI

MISKO Φιογκάκι

500 γρ. Φιογκάκι MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

150 ml νερό από τα ζυμαρικά

200 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. blue cheese θρυμματισμένο

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 150 ml νερό στο οποίο έβρασαν. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, την κεφαλογραβιέρα, το blue cheese και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε να λιώσουν και να δημιουργήσουν πηχτή σάλτσα.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.