Κατηγορίες Συνταγής:
Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Φιογκάκι Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή ΣάλτσαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Φιογκάκια
500 γρ. Φιογκάκι MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
150 ml νερό από τα ζυμαρικά
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 150 ml νερό στο οποίο έβρασαν. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα, την κεφαλογραβιέρα, το blue cheese και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε να λιώσουν και να δημιουργήσουν πηχτή σάλτσα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.