Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Χταπόδι Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κοφτό Μακαρονάκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για ΜακαρονοσαλάταΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κοφτό
500 γρ. Κοφτό MISKO
1 χταπόδι του 1 κιλού
250 ml κόκκινο κρασί
200 γρ. μικρά άσπρα φασόλια βρασμένα
2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε το χταπόδι με άφθονο κρύο νερό. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό (περίπου 100 ml) και το αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό. Τα τινάζουμε καλά από τα νερά και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το χταπόδι, τα φασόλια, τα κρεμμύδια, το σέλερι και τον άνηθο.
Σε μπολάκι χτυπάμε με σύρμα 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με αυτό τα υλικά του μπολ και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν.
Σερβίρουμε την σαλάτα αμέσως ή κρύα από το ψυγείο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.