facebook instagram youtube

Δροσερή χταποδοσαλάτα με κοφτό μακαρονάκι

preperation 50΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοφτό

500 γρ. Κοφτό MISKO

1 χταπόδι του 1 κιλού

250 ml κόκκινο κρασί

200 γρ. μικρά άσπρα φασόλια βρασμένα

2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ξύδι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το χταπόδι με άφθονο κρύο νερό. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό (περίπου 100 ml) και το αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό. Τα τινάζουμε καλά από τα νερά και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το χταπόδι, τα φασόλια, τα κρεμμύδια, το σέλερι και τον άνηθο.

Σε μπολάκι χτυπάμε με σύρμα 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με αυτό τα υλικά του μπολ και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν.

Σερβίρουμε την σαλάτα αμέσως ή κρύα από το ψυγείο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.