Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Φιογκάκια
500g Φιογκάκια MISKO
Για το πέστο
50g φύλλα ρόκας baby, πλυμένα και στεγνωμένα
80ml ελαιόλαδο
40g ξηρούς καρπούς
1 κ.γ. κουκουνάρι
1 κ.γ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για την κρέμα τυριού
150g ανθότυρο
50g φέτα μαλακή
100g τυρί κρέμα
50ml κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστούμε
3 αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
3 αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
3 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
20g σταφίδες
20g κράνμπερις
4 κ.σ. σπόρους ροδιού
Το πέστο ρόκας
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για 1-2’ μέχρι να πάρουν την υφή του πέστο.
Η κρέμα τυριού
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα τυριά και μόλις πάρουν κρεμώδη υφή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε 5 λίτρα νερό, όταν κοχλάζει το νερό προσθέτουμε 35g αλάτι και τα Φιογκάκια MISKO.
Βράζουμε για 12’, τα στραγγίζουμε και αμέσως προσθέτουμε το πέστο ρόκας και ανακατεύουμε.
Η συναρμολόγηση
Σε κάθε πιάτο σχηματίζουμε με τα φιογκάκια ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξερά φρούτα, τις σταφίδες, τα κράνμπερις και με αυτά σχηματίσουμε τον κορμό.
Βάζουμε την κρέμα τυριού σε κορνέ δημιουργώντας μπαλίτσες χιονιού.
Τέλος στολίζουμε το δεντράκι μας με ρόδι και σερβίρουμε.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα τυριού αντί για φέτα την αντίστοιχη ποσότητα σε μπλε τυρί
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.