facebook instagram youtube
GR | EN

Χωριάτικη μακαρονοσαλάτα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_PENAKI

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

2 ντομάτες σε κυβάκια

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

1 αγγούρι σε κυβάκια

100 γρ. μαύρες ελιές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα σε κυβάκια

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι.

Σε μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, το κρεμμύδι, αλάτι, την φέτα, 4- 5 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα φρέσκιας ρίγανης και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη φρέσκια ρίγανη.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.