Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με ζυμαρικά τύπου Πεπονάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για ΣούπεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πεπονάκι
250 γρ. Πεπονάκι MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
1 κλωνάρι σέλερι λεπτοκομμένο
1,5 κιλό μοσχαρίσιο κότσι σε μερίδες
1 ½ λίτρο ζεστό νερό
4-5 κλωναράκια θυμάρι
2 κρόκους αυγών
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το κρέας, αλατίζουμε και πιπερώνουμε καλά και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά σε μέτρια/υψηλή φωτιά.
Καλύπτουμε με το νερό και προσθέτουμε τα κλωναράκια θυμάρι μέσα στην κατσαρόλα, δεμένα με σπάγκο μαγειρικής. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι. Αφήνουμε τη σούπα να σιγομαγειρευτεί για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρούμε τα κλωναράκια θυμάρι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το Πεπονάκι MISKO. Το ανακατεύουμε με μια κουτάλα και βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το καυτό νερό της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα.
Κουνάμε την κατσαρόλα για 1 λεπτό, να μοιραστεί το αυγολέμονο παντού και να δέσει και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.