facebook instagram youtube
GR | EN

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ροδάκινο, Ντομάτα και Βινεγκρέτ Βασιλικού

Συνταγή από: The Foodie Corner
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TRIVELAKIOLIKIS.png

MISKO Ολικής Άλεσης Τριβελάκι

250 γρ Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

500 γρ (περίπου 2) ροδάκινα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια

350 γρ (περίπου 2 μέτριες) ντομάτες ώριμες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια ή/και ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 μπάλα τυρί burrata (ή φρέσκια μοτσαρέλα) – προαιρετικά

Για τη βινεγκρέτ

20 γρ βασιλικός (φύλλα και λεπτά κοτσάνια)

5 γρ (2-3 μικρά) αγγουράκια τουρσί (ανθός)

1 μεγάλη ή 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο

60 ml (1/4 κούπα) ελαιόλαδο

30 ml (2 κουτ. σούπας) μηλόξυδο

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή

1 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό

1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή άλλο καυτερό κόκκινο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και το ραντίζουμε με τη μια κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο.

Ανακινούμε την κατσαρόλα ζωηρά να καλυφθούν τα ζυμαρικά με λάδι. Αφήνουμε στην άκρη ανακινώντας που και που την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά φτιάχνουμε την βινεγκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά της σε ένα μικρό μούλτι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Όταν τα ζυμαρικά έχουν κρυώσει τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα ροδάκινα και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά. Αφήνουμε για λίγο (περίπου 10 λεπτά) να δέσουν τα αρώματα.

Τοποθετούμε στην σαλάτα μας την burrata ολόκληρη και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα πιπέρι αν θέλουμε. Σερβίρουμε μοιράζοντας σαλάτα και λίγη burrata στο κάθε πιάτο.

Tips:

Αν δεν σκοπεύουμε να σερβίρουμε την σαλάτα άμεσα μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνο με τις ντομάτες, να περιχύσουμε με την μισή σάλτσα, και έπειτα να προσθέσουμε το ροδάκινο, τη burrata και την υπόλοιπη βινεγκρέτ λίγο πριν το σερβίρισμα.

Το πιάτο είναι απολαυστικό και χωρίς την burrata για όποιον αποφεύγει τα ζωικά προϊόντα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.