Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε
200 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
λίγο φρέσκο μαϊντανό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ ρίχνουμε την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου καλύπτοντας την επιφάνεια τους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα από όλες τις πλευρές σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά ώστε να τα θωρακίσουμε.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί όπου ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO και μαγειρεύουμε για 11 λεπτά.Κόβουμε τα ψητά λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και στο τηγάνι που θωρακίσαμε το κοτόπουλο αναμειγνύουμε τις πένες με τα λαχανικά, το σουσάμι προσθέτοντας και το ζωμό που έβγαλε το κοτόπουλο στο φούρνο.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα φιλέτα κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στα πιάτα.
Καταναλώνουμε ζεστό ή κρύο το πιάτο γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.