facebook instagram youtube
GR | EN

Πέννε Ριγκάτε Ολικής με κοτόπουλο και ψητά λαχανικά

DSC_7611_sleed
DSC_7616_sleed
DSC_7611_sleed
DSC_7616_sleed

Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης , με κοτόπουλο και ψητά λαχανικά, ένα γεύμα ιδανικό για καλοκαιρινή, ελαφριά διατροφή, μπορεί να καταναλωθεί σα ζεστό ή σαν κρύο πιάτο. Το γεύμα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, έχει ελάχιστα λιπαρά ενώ ενδείκνυται και για διατροφή απώλειας βάρους

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 2 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-PENNE 6801024 – 18

MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε

200 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 μελιτζάνα

1 κολοκύθι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι

λίγο φρέσκο μαϊντανό

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπολ ρίχνουμε την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου καλύπτοντας την επιφάνεια τους.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα από όλες τις πλευρές σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά ώστε να τα θωρακίσουμε.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί όπου ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO και μαγειρεύουμε για 11 λεπτά.Κόβουμε τα ψητά λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και στο τηγάνι που θωρακίσαμε το κοτόπουλο αναμειγνύουμε τις πένες με τα λαχανικά, το σουσάμι προσθέτοντας και το ζωμό που έβγαλε το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα φιλέτα κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στα πιάτα.

Καταναλώνουμε ζεστό ή κρύο το πιάτο γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.