facebook instagram youtube

Μακαρονάδα με μελιτζάνα, ντοματίνια και χαλούμι

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

8 κ.σ. ελαιόλαδο

3 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια

3 σκελίδες σκόρδο

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια

2 κ.γ. πελτέ ντομάτας

250-300 ml ζωμό λαχανικών

800 γρ. ντοματίνια

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.  

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς, προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε καλά ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, τα ντοματίνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. 

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε, σε δυνατή φωτιά, τα κομματάκια από το χαλούμι μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.   

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.  

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με το ζεστό χαλούμι και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.