Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Μελιτζάνα Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές TikTok Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
8 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
250-300 ml ζωμό λαχανικών
800 γρ. ντοματίνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς, προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε καλά ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, τα ντοματίνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε, σε δυνατή φωτιά, τα κομματάκια από το χαλούμι μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με το ζεστό χαλούμι και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.