facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονόπιτα με μετσοβόνε και λουκάνικα Ιωαννίνων

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TRYPITA3.png

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

400 γρ. λουκάνικα Ιωαννίνων σε φέτες

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4 αυγά

300 γρ. φέτα θρυμματισμένη

150 γρ. μετσοβόνε χονδροτριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα Ιωαννίνων για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και ρίχνουμε μέσα το τελικό μείγμα. Πασπαλίζουμε με το μετσοβόνε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε σε κομμάτια.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.