Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Λευκές μακαρονάδες Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3
500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
400 γρ. λουκάνικα Ιωαννίνων σε φέτες
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
150 γρ. μετσοβόνε χονδροτριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα Ιωαννίνων για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και ρίχνουμε μέσα το τελικό μείγμα. Πασπαλίζουμε με το μετσοβόνε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.