facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με μεσογειακά λαχανικά και φέτα

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SELINO

MISKO Σέλινο

500 γρ. Σέλινο MISKO

2 κρεμμύδια κομμένα σε χονδρές ροδέλες

2 μελιτζάνες σε κύβους

5 κολοκυθάκια σε κύβους

2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες. Περιχύνουμε τα λαχανικά με 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξερό βασιλικό και ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Σέλινο MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά από το ταψί μαζί με τα ζουμιά τους, προσέχοντας να έχουμε αφαιρέσει τις ψημένες σκελίδες σκόρδο, σε περίπτωση που δεν τις θέλουμε. Ρίχνουμε την φέτα και ανακατεύουμε απαλά ν’ αναμειχθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.