
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κοραλάκι
250 γρ. Κοραλάκι MISKO
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. τσένταρ, τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
2 αυγά, χτυπημένα
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
6-8 φέτες τσένταρ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 20 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοραλάκι MISKO. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας, ώστε σιγά σιγά να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα. Μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα, προσθέτουμε το τσένταρ, την παρμεζάνα και την μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού τσέρκι διαμέτρου 11 εκ. δίνουμε σχήμα στα ζυμαρικά. Έπειτα βάζουμε τα ψωμάκια από τα ζυμαρικά στην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώστε να παγώσουν και να κρατήσουν τον σχήμα τους.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βουτάμε κάθε “ψωμάκι” mac N cheese πρώτα στο μείγμα του αλεύρου, έπειτα στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε κάθε “ψωμάκι” mac N cheese σε καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, και έπειτα απομακρύνουμε και τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Διατηρούμε τα “ψωμάκια” ζεστά.
Ψήνουμε το μοσχαρίσιο μπιφτέκι αφού πρώτα του έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Αφού αναποδογυρίσουμε προσθέτουμε μια φέτα τσένταρ ώστε να λιώσει.
Τοποθετούμε ένα μπιφτέκι πάνω σε ένα “ψωμάκι” mac N cheese και έπειτα καπακώνουμε με ακόμα ένα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.