Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι, το κέλυφος και το έντερο. Αφήνουμε στην άκρη. Σε περίπτωση που έχουμε στη διάθεση μας κατεψυγμένες και καθαρισμένες γαρίδες, τις ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Πριν σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας προσθέτομε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν η σάλτσα μας είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο από το νερό από τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση