Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με Ζυμαρικά Τρικολόρε Συνταγές της Paxxi Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε
400 γρ Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO
25 γρ. αλάτι
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. ελαιόλαδο
1 λίτρο γάλα
1 κ. γ. αλάτι
¼ κ. γ. πιπέρι
¼ κ. γ. μοσχοκάρυδο
260 γρ. cheddar τριμμένο
2 ώριμα αβοκάντο
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
½ κ. γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Λίγη πάπρικα καπνιστή, προαιρετικά για γαρνίρισμα

Στον πολυκόφτη βάζουμε την ψίχα των αβοκάντο, το χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, όταν βράσει ρίχνουμε το αλάτι και τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO και ανακατεύουμε.
Μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας (10 λεπτά) και τα στραγγίζουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το αλεύρι, το καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά και ενσωματώνουμε σε δόσεις το γάλα.
Μειώνουμε την ένταση σε μέτρια/χαμηλή και αναδεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το μείγμα των αβοκάντο.
Βάζουμε λίγο-λίγο το τυρί, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO.
Τέλος, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία για 2 λεπτά να ενωθούν όλα τα υλικά, και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγη πάπρικα καπνιστή.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.