Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Σπανάκι Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές της Paxxi Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ Σπαγγέτι Νο6 MISKO
35 γρ αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γρ γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε στικς
2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
80 ml λευκό κρασί ή ούζο
2 χούφτες σπανάκι baby
½ λεμονιού το χυμό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
½ λεμονιού το ξύσμα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε (κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό), ραντίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και τα αφήνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια/δυνατή ένταση 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα σκόρδα, τις καυτερές πιπεριές και σβήνουμε αμέσως με το λευκό κρασί.
Όταν εξατμιστεί (μετά από 2 λεπτά περίπου) προσθέτουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO, το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι και το ζωμό των ζυμαρικών.
Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και βγάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο λεμόνι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.