facebook instagram youtube
GR | EN

Ριγκατόνι με Λουκάνικο Μαύρου Χοίρου και Μπρόκολο

Συνταγή από: The Foodie Corner
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
RIGATONI-OLIKIS-min

MISKO Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης

500 γρ Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO

1 κ.σ. + 2 κ.γ. ελαιόλαδο

400 γρ λουκάνικο μαύρου χοίρου, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

500 γρ μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές (δείτε tip)

1/2 κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση, ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το λουκάνικο)

180 ml (3/4 κούπας) νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών + έξτρα αν χρειαστεί

100 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

1/2 κ.γ. μπούκοβο (ή κατά βούληση αν μας αρέσει πιο καυτερό)

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε τη μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (με καπάκι), σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για περίπου ένα με δυο λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και συνεχίζουμε με το μπρόκολο και το αλάτι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να αρχίσει και αυτό να παίρνει λίγο χρώμα (3-4 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε 180ml από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά (ακόμα και αν δεν έχει ολοκληρωθεί το βράσιμο), σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Αφήνουμε το λουκάνικο και το μπρόκολο να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά περίπου σκεπασμένα.

Στο μεταξύ, μόλις γίνουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε (κρατώντας 180ml νερό αν δεν το έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει, συν λίγο παραπάνω) και τα ραντίζουμε με δυο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν. Ανακινούμε την κατσαρόλα ζωηρά και την αφήνουμε στην άκρη.

Αν στεγνώσει το τηγάνι μας πριν μαλακώσει το μπρόκολο, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών.

Μόλις γίνει το μπρόκολο προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ριγκατόνι, το τυρί και το μπούκοβο (δείτε tip). Ανακατεύουμε καλά και μόλις απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε άμεσα με έξτρα τυρί και μπούκοβο αν θέλουμε.

Tips:

Δεν πετάμε το κοτσάνι από το μπρόκολο, το κόβουμε και αυτό αλλά σε μικρότερα κομμάτια για να μαλακώσει στον ίδιο χρόνο με τις φουντίτσες.

Στην συνταγή αυτή το μπρόκολο θέλουμε να κρατάει λίγο, για να διατηρήσει το ζωντανό χρώμα του και τα θρεπτικά συστατικά του!

Αν το τηγάνι μας δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει και τα ζυμαρικά στο τέλος, μπορούμε να μεταφέρουμε το λουκάνικο και το μπρόκολο (μαζί με το ζουμάκι τους) στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά. Την τοποθετούμε στο ζεστό μάτι και ανακατεύουμε συνεχίζοντας την εκτέλεση της συνταγής.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.