Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Μπρόκολο Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
350 γρ. μπρόκολο
80 γρ. βούτυρο
800 ml γάλα
60 γρ. αλεύρι
250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
3-4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 3 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του.
Προσθέτουμε το γάλα στην κατσαρόλα σταδιακά ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε γάλα μόλις πήξει το μείγμα που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη προσθήκη.
Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα προσθέτουμε σε αυτή τη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20-30 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.