facebook instagram youtube

Πένες με Μπρόκολο στο Φούρνο

Μια συνταγή ιδανική για μικρά παιδιά, αλλά και για όσους θέλουν να εντάξουν το μπρόκολο στη διατροφή τους. Είναι γρήγορη, εύκολη και έτοιμη με λιγότερο από 10 υλικά.

Πένες με Μπρόκολο στο Φούρνο : Διατροφική Αξία

Οι πένες με μπρόκολο στο φούρνο αποτελούν ένα θρεπτικό και ισορροπημένο γεύμα, πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το μπρόκολο προσφέρει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και ασβέστιο, ενώ τα ζυμαρικά τύπου πένες παρέχουν ενέργεια και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού. Προσθέτοντας μοτσαρέλα και βούτρο, η συνταγή γίνεται πιο πλήρης, προσφέροντας υγιή λιπαρά και επιπλέον γεύση.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

350 γρ. μπρόκολο

80 γρ. βούτυρο

800 ml γάλα

60 γρ. αλεύρι

250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

3-4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πως να ετοιμάσεται πεντανόστιμες πένες με μπρόκολο στο φούρνο

Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 3 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του.

Προσθέτουμε το γάλα στην κατσαρόλα σταδιακά ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε γάλα μόλις πήξει το μείγμα που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη προσθήκη.

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα προσθέτουμε σε αυτή τη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20-30 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.