Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι
500 γρ. MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι
Αλάτι
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 αυγό
30 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
700 γρ. σάλτσα ντομάτας
Για το σερβίρισμα
φρέσκια ρίγανη
παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Για τα κεφτεδάκια
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αυγό, το σιμιγδάλι, και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκι, περίπου 50 γραμμάρια το καθένα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν τα κεφτεδάκια.
Όσο μαγειρεύονται τα κεφτεδάκια, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τους κεφτέδες και την κόκκινη σάλτσα, με φρέσκια ρίγανη και έξτρα παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
πολύ νόστιμη, τα κεφτεδάκια ζουμερά και λαχταριστά!
τέλεια! 🙌🙌