facebook instagram youtube

Μακαρόνια με κεφτεδακια κοκκινιστά της γιαγιάς

Βαθμολογία 5 από 5
(3)
Συνταγή από: Teti's Flakes

Ζωντανέψτε τη νοσταλγία της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με αυτή τη συνταγή για μακαρόνια με κοκκινιστά κεφτεδάκια, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά! Τα μαλακά κεφτεδάκια βράζουν σε αρωματική σάλτσα ντομάτας και σερβίρονται πάνω από ζεστά μακαρόνια για ένα απολαυστικό, οικογενειακό γεύμα. Ιδανική επιλογή για Κυριακάτικο τραπέζι, αυτή η συνταγή θα σας μεταφέρει σε άλλες εποχές.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι

500 γρ. MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι

Αλάτι

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 αυγό

30 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

700 γρ. σάλτσα ντομάτας

Για το σερβίρισμα

φρέσκια ρίγανη

παρμεζάνα, τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.

Για τα κεφτεδάκια

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αυγό, το σιμιγδάλι, και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκι, περίπου 50 γραμμάρια το καθένα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν τα κεφτεδάκια.

Όσο μαγειρεύονται τα κεφτεδάκια, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τους κεφτέδες και την κόκκινη σάλτσα, με φρέσκια ρίγανη και έξτρα παρμεζάνα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
18 Νοεμβρίου, 2024

Ότι πιο εύκολο και νόστιμο!

Avatar for Eleni papadopoulou
Eleni papadopoulou
Βαθμολογία 5 από 5
6 Μαρτίου, 2023

πολύ νόστιμη, τα κεφτεδάκια ζουμερά και λαχταριστά!

Avatar for nantia tout
nantia tout
Βαθμολογία 5 από 5
20 Φεβρουαρίου, 2023

τέλεια! 🙌🙌

Avatar for ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.