facebook instagram youtube

Λουκάνικα με μακαρόνια

Μια συνταγή για μια μακαρονάδα πολύ χορταστική και γευστική, με λίγα υλικά. Το χωριάτικο λουκάνικο απελευθερώνει την έντονη του γεύση στο τηγάνι μέσα στο οποίο μαγειρεύεται η κόκκινη σάλτσα που θα υποδεχτεί τα ζυμαρικά μας.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO

500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

700 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο (το λουκάνικο συνήθως απελευθερώνει αρκετή λιπαρή ουσία).

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον ένα λεπτό.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο παρμεζάνα

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.