facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με λάχανο, σύγκλινο και πάπρικα

Συνταγή από: Funky Cook

Το κριθαρότο με λάχανο, σύγκλινο και πάπρικα είναι η απόλυτη χειμωνιάτικη γεύση! Πανεύκολο, μελωμένο κριθαρότο που συνδυάζει την παράδοση, καθώς είναι εμπνευσμένο στη λαχανιά Θράκης και εμπλουτίζεται με το χορταστικό χονδρό κριθαράκι.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

250 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

300 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο

150 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο

50ml λευκό κρασί

30 γρ. βούτυρο

40 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1300ml ζεστό ζωμό κρέατος

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο για 5’, αλατίζοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το Κριθαράκι Χονδρό MISKO συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’.

Προσθέτουμε τα κόκκινα πιπέρια, το κρασί και σταδιακά, σε 4-5 μέρη, τον ζεστό ζωμό.

Ανακατεύουμε τακτικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με τον ζωμό προσθέτουμε το σύγκλινο, το βούτυρο και θυμάρι.

Σερβίρουμε με το κριθαρότο με μπούκοβο ή λεμόνι.

Tip:
– Μπορούμε το σύγκλινο να το αντικαταστήσουμε με λουκάνικο ή καβουρμά

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.