facebook instagram youtube

Κόκκινη Σούπα με Κριθαράκι, Λουκάνικο Μαύρου Χοίρου και Σπανάκι

REC_December 2018_The Foodie Corner_Misko web cropped_A
REC_December 2018_The Foodie Corner_Misko web cropped_B
REC_December 2018_The Foodie Corner_Misko web cropped_C
REC_December 2018_The Foodie Corner_Misko web cropped_A
REC_December 2018_The Foodie Corner_Misko web cropped_B
REC_December 2018_The Foodie Corner_Misko web cropped_C
shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 65΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KRITHARAKIMETRIO

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

200 γρ Κριθαράκι Μέτριο MISKO

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο ή περασμένο σε μούλτι

300-400 γρ λουκάνικα μαύρου χοίρου, κομμένα σε ροδέλες

400 γρ (1 κουτί) ντοματάκι ψιλοκομμένο (κονκασέ)

1 ½ lt ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου, ζεστός

500 ml νερό, ζεστό

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

1/8 κ.γ. πιπέρι μαύρο

100 γρ σπανάκι baby φρέσκο

τυρί κίτρινο τριμμένο για το σερβίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο, δυναμώνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συχνά.

Ρίχνουμε το ντοματάκι, τον ζωμό και το νερό. Όταν πάρουν βράση προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Γυρνάμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στη σούπα και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα σπανακιού στην καυτή σούπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένο με μπόλικο τριμμένο τυρί.

Τιπς
Αν δεν σκοπεύουμε να σερβίρουμε τη σούπα αμέσως, την κατεβάζουμε από τη φωτιά στα 20 λεπτά το πολύ από την ώρα που θα ρίξουμε το κριθαράκι, αφού εκείνο όσο κάθεται θα απορροφά υγρό και θα μαλακώνει.

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώριμο σπανάκι. Σε αυτή την περίπτωση αφαιρούμε τα μεγάλα κοτσάνια, το χοντροκόβουμε και το προσθέτουμε 2 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα να προλάβει να μαραθεί.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.