facebook instagram youtube
GR | EN

Κανελόνια με σπανάκι, ανθότυρο και μπεσαμέλ

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 11

MISKO Κανελόνια

250g κανελόνια MISKO

Για την γέμιση

800g γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 πράσα, ψιλοκομμένα

2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

30ml ελαιόλαδο

250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο

1 αυγό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Για την μπεσαμέλ

1.200ml γάλα

3 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. κόρν φλάουρ

30 γρ. βούτυρο

2 κρόκους

100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Για το ψήσιμο

2 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

20 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

150 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. σάλτσα ντομάτας

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3’ ακόμη.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει καλά.

Ξεκινάμε την διαδικασία για τη μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ, με σύρμα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και μοσχοκάρυδο, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για μερικά λεπτά.

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το κεφαλοτύρι ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ανακατεύουμε συχνά την κρέμα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Σε μεγάλο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το ¼ από τη μπεσαμέλ, προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε.

Στο σπανάκι προσθέτουμε το ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αυγό, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ.

Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος τα κανελόνια και τέλος την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε το κεφαλοτύρι και προσθέτουμε το βούτυρο όλη την επιφάνεια, ψήνουμε για 45-50’ στους 180οC στις αντιστάσεις.

Σερβίρουμε τα κανελόνια ζεστά.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση επιπλέον μυρωδικά χόρτα ή φέτα

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.