Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Ριγκατόνι Ελληνικές Συνταγές Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
150 ml λευκό κρασί
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
150 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
60 γρ. σπασμένα φουντούκια
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε απαλά.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο απ’ όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε. Προσθέτουμε και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να χυλώσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το θυμάρι, ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού η σάλτσα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σπασμένα φουντούκια.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.