Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
2 φιλέτα κοτόπουλο
200 γρ. αρακά
200 γρ. φρέσκο σπανάκι baby
1/2 κούπα φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
80 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
4 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το μαρινάρουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα τοποθετούμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 8 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το αφήνουμε για 3 λεπτά και έπειτα το κόβουμε σε φέτες.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Τα τελευταία 3 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τον αρακά.
Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι για να βγάλει τα αρώματα του. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα blender προσθέτουμε τα φύλλα του σπανακιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το κουκουνάρι. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Αδειάζουμε την πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τα καυτά ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις φέτες του κοτόπουλο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.