Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Πενάκι της MISKO Ελληνικές Συνταγές Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
50 γρ. βούτυρο
10-15 φύλλα φασκόμηλο
300 γρ. Λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
100 ml λευκό κρασί
120 γρ. Παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τα κεφτεδάκια
300 γρ. κιμάς χοιρινός
2-3 κ.σ. βρώμη
3/4 κ.σ. νερό
1 αυγό
1/4 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.σ. ξύδι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Αλεύρι, για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για τα κεφτεδάκια
Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη για ένα βράδυ ή για τουλάχιστον 12 ώρες.
Πλάθουμε τον κιμά σε πολύ μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τοποθετούμε σε ένατηγάνι ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα ζυμαρικά
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε περίπου 5 λίτρα νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και μετά από 1 λεπτό το Πενάκι MISKO και το βράζουμε al dente για 7’.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα φρέσκα φύλλα του φασκόμηλου, ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το φασκόμηλο από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με τα τραγανό φασκόμηλα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.