facebook instagram youtube

Πενάκι με μανιτάρια, χοιρινά κεφτεδάκια και τραγανό φασκόμηλο

Συνταγή από: Teti's Flakes

Πενάκι με μανιτάρια, χοιρινά κεφτεδάκια και τραγανό φασκόμηλο. Μια μακαρονάδα με rustic χαρακτήρα, άκρως χορταστική και απολαυστική. Δε θα πρέπει να λείψει από κανένα τραπέζι.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

50 γρ. βούτυρο

10-15 φύλλα φασκόμηλο

300 γρ. Λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

120 γρ. Παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα κεφτεδάκια

300 γρ. κιμάς χοιρινός

2-3 κ.σ. βρώμη

3/4 κ.σ. νερό

1 αυγό

1/4 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.σ. ξύδι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Αλεύρι, για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κεφτεδάκια

Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη για ένα βράδυ ή για τουλάχιστον 12 ώρες.

Πλάθουμε τον κιμά σε πολύ μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.

Τοποθετούμε σε ένατηγάνι ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει.

Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα ζυμαρικά

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε περίπου 5 λίτρα νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και μετά από 1 λεπτό το Πενάκι MISKO και το βράζουμε al dente για 7’.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα φρέσκα φύλλα του φασκόμηλου, ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το φασκόμηλο από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε με τα τραγανό φασκόμηλα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.