Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδιά Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Όσπρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κοφτό Μακαρονάκι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κοφτό Μισό
500 γρ. Κοφτό Μισό MISKO
150 γρ. μέτρια λευκά φασόλια μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
4 μικρά κολοκυθάκια σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα μουλιασμένα και στραγγισμένα φασόλια, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Στη μέση του βρασμού αλατίζουμε το νερό. Τα στραγγίζουμε.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φασόλια, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 6-8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Μισό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με το μισό δυόσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με έξτρα δυόσμο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.