facebook instagram youtube

Κοφτό μακαρονάκι με φασόλια και κολοκύθι

preperation 480΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοφτό Μισό

500 γρ. Κοφτό Μισό MISKO

150 γρ. μέτρια λευκά φασόλια μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς

4 μικρά κολοκυθάκια σε λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα μουλιασμένα και στραγγισμένα φασόλια, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Στη μέση του βρασμού αλατίζουμε το νερό. Τα στραγγίζουμε.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φασόλια, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 6-8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Μισό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με το μισό δυόσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με έξτρα δυόσμο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.