facebook instagram youtube

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κανελόνια

12 κανελόνια MISKO

60 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. σπανάκι

1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

200 γρ. ρικότα

100 γρ. γιαούρτι

100 γρ. φέτα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένο

400 γρ. κρέμα γάλακτος

50γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Φρέσκια ρίγανη για γαρνίρισμα

Για το λάδι βασιλικού

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

100ml ελαιόλαδο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τα τυριά, το γιαούρτι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Για το λάδι βασιλικού, χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο με τον βασιλικό.

Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στη σειρά.

Τα περιχύνουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τα τυριά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα ώστε να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε τα κανελόνια, πασπαλίζοντας με φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με το λάδι βασιλικού και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.