Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κανελόνια Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κανελόνια
250 γρ. Κανελόνια MISKO
130 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τη γέμιση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
1 μελιτζάνα σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
200 γρ. ανθότυρο
¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και την πάπρικα, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-18 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 9-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε το ανθότυρο, τον φρέσκο βασιλικό και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τη γέμιση και τα τοποθετούμε κολλητά και ομοιόμορφα σε μία στρώση. Αν μας περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κανελόνια.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας έτσι που να καλύπτει τα Κανελόνια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.