Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές TikTok Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Τρικολόρε Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Καθημερινές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πέννε ΡιγκατέΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε
500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
100 γρ. λιαστές ντομάτες (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια)
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. τοματοπελτέ
150 ml κρέμα καρύδας
1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν ελαφρώς, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.