facebook instagram youtube

Τριβελάκι με σάλτσα “μπριάμ”

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο

Μια ιδιαίτερη συναταγή που συνδιάζει το Τριβελάκι MISKO με διάφορα λαχανικά ,μια σάλτσα μπριάμ και ένα υπέροχο άρωμα που θυμίζει το αγαπημένο μας λαδερό φαγητό.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τριβελάκι

Για το πιάτο

500 γρ. τριβελάκι MISKO

400 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

40 γρ. σκόρδο, λεπτές φέτες

ψητά λαχανικά, χοντροκομμένα

350 γρ. σάλτσα τομάτας

50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη

10 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα

200 γρ. φέτα, μεγάλα κομμάτια

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τα ψητά λαχανικά

700 γρ. μελιτζάνα, σε χοντρές ροδέλες

250 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση

300 γρ. κολοκύθι, κομμένο στη μέση κατά μήκος

αλάτι

ελαιόλαδο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Βράζουμε το τριβελάκι MISKO σε καλά αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.

Προθερμαίνουμε μία ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, να καλύψει σχεδόν τον πάτο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, τη σάλτσα τομάτας, το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τη φέτα.

Για τα ψητά λαχανικά

Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι, ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και αλατίζουμε και στις δύο πλευρές.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.