Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τριβελάκι
Για το πιάτο
500 γρ. τριβελάκι MISKO
400 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 γρ. σκόρδο, λεπτές φέτες
ψητά λαχανικά, χοντροκομμένα
350 γρ. σάλτσα τομάτας
50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
10 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα
200 γρ. φέτα, μεγάλα κομμάτια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για τα ψητά λαχανικά
700 γρ. μελιτζάνα, σε χοντρές ροδέλες
250 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γρ. κολοκύθι, κομμένο στη μέση κατά μήκος
αλάτι
ελαιόλαδο
Για το πιάτο
Βράζουμε το τριβελάκι MISKO σε καλά αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Προθερμαίνουμε μία ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, να καλύψει σχεδόν τον πάτο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, τη σάλτσα τομάτας, το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τη φέτα.
Για τα ψητά λαχανικά
Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι, ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και αλατίζουμε και στις δύο πλευρές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.