Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με ΣπαγγέτιΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
120 γρ. baby σπανάκι
80 γρ. ρόκα
1 κούπα φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν (προαιρετικά)
Για τα αυγά
4 αυγά
8 κ.σ. ξύδι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι για να βγάλει τα αρώματα του. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα blender βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το σπανάκι, τη ρόκα και το βασιλικό και χτυπάμε να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα προσθέτουμε και το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.
Στο τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αν η πέστο μας είναι αρκετά πηχτή τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.
Αδειάζουμε την πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τα καυτά μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε με τα ποσέ αυγά, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο.
Για τα ποσέ αυγά
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
Σε ένα φλιτζάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ξύδι και έπειτα το αυγό. Περιμένουμε 2 λεπτά ώστε το ξύδι να θωρακίσει το αυγό.
Χαμηλώνουμε το μάτι με το νερό, καθώς το νερό πρέπει να σιγοβράζει. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια δίνη στο εσωτερικό της. Με προσοχή προσθέτουμε στη δίνη ένα αυγό τη φορά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας το αφαιρούμε και το αφήνουμε πάνω σε κουζινόχαρτο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.