facebook instagram youtube

Σπαγγέτι Καπονάτα (Μακαρόνια με Μελιτζάνες)

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι

500 γρ. Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα σε κυβάκια

1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

¼ κ.γ. μπούκοβο

60 ml ξύδι από κόκκινο κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα, απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για περίπου 10-15 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.