facebook instagram youtube
GR | EN

Σάλτσα με λουκάνικα

Μια συνταγή για σάλτσα με λουκάνικα που θα λατρέψετε. Παντρεύεται υπέροχα με το αγαπημένο μας κριθαράκι, με λίγα λόγια το γιουβέτσι όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

1.500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 πράσινες πιπεριές

3 πιπεριές Φλωρίνης

100 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τηγάνι.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα φύλλα δάφνης και βράζουμε για 10 λεπτά.

Εφόσον θέλουμε να σερβίρουμε τη σάλτσα με λουκάνικα με κριθαράκι μεταφέρουμε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε και το κριθαράκι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.