Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
1.500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πράσινες πιπεριές
3 πιπεριές Φλωρίνης
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τηγάνι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα φύλλα δάφνης και βράζουμε για 10 λεπτά.
Εφόσον θέλουμε να σερβίρουμε τη σάλτσα με λουκάνικα με κριθαράκι μεταφέρουμε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε και το κριθαράκι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.