facebook instagram youtube

Σάλτσα Λαχανικών

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε

500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO

60 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 πράσο (το λευκό μέρος)

250 γρ. λευκά μανιτάρια

2 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

8 ντοματίνια

600 γρ. ώριμες ντομάτες

1/2 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

φρέσκος μαϊντανός

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά.  

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το πράσο σε λεπτές ροδέλες. 

Τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. 

Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. 

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες και τα ντοματίνια) και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά να σοταριστούν για 5 λεπτά.  

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις λιωμένες ντομάτες και τα ντοματίνια ολόκληρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.  

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει.  

Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Όσο η σάλτσα λαχανικών μαγειρεύεται βράζουμε τα ζυμαρικά.  

Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε 35 γρ. αλάτι και τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα λαχανικών.  

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.