Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Μελιτζάνα Συνταγές με Κολοκυθάκια Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Τρικολόρε Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Συνταγές για Σάλτσες Ζυμαρικών Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε
500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO
60 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο (το λευκό μέρος)
250 γρ. λευκά μανιτάρια
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
8 ντοματίνια
600 γρ. ώριμες ντομάτες
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
φρέσκος μαϊντανός

Προετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το πράσο σε λεπτές ροδέλες.
Τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες και τα ντοματίνια) και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά να σοταριστούν για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις λιωμένες ντομάτες και τα ντοματίνια ολόκληρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει.
Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Όσο η σάλτσα λαχανικών μαγειρεύεται βράζουμε τα ζυμαρικά.
Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε 35 γρ. αλάτι και τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα λαχανικών.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.