facebook instagram youtube
Hero - Pastitsio_1920x1080_f
Pastitsio_1920x1080_e
Pastitsio_1920x1080_d
Pastitsio_1920x1080_c
Pastitsio_1920x1080_b
Hero - Pastitsio_1920x1080_f
Pastitsio_1920x1080_e
Pastitsio_1920x1080_d
Pastitsio_1920x1080_c
Pastitsio_1920x1080_b
shadow shadow
preperation 50΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8-10 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_PASTITSIO2.png

MISKO Παστίτσιο Nο2

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τον κιμά

600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ κ.γ. κύμινο

500 γρ. ντομάτες τριμμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

250 γρ. βούτυρο

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο φρέσκο γάλα

3 κρόκους αυγών

100 γρ. κεφαλοτύρι

μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια Παστίτσιο Νο2 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίζουμε με το καρότο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τον πελτέ και το κύμινο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες και την ζάχαρη.

Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε σταδιακά όλο το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε ένα ταψί. Στρώνουμε διαδοχικά τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά, την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε στους 180ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.