facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με σπανάκι, πράσο & φέτα

Συνταγή από: Madame Ginger
IMG_8176_sleed
IMG_8200_sleed
IMG_8176_sleed
IMG_8200_sleed

Αυτή η γρήγορη μακαρονάδα με σπανάκι και μελωμένο πράσο, θα σας θυμίσει γευστικά την αγαπημένη σας σπανακόπιτα, ειδικά αν βάλετε μπόλικη τριμμένη φέτα για τη νοστιμιά!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No7- 1021314 – 1

MISKO Σπαγγέτι No7

500 γρ. Σπαγγέτι Νο7 MISKO

100 γρ. κουκουνάρι, ωμό

1 πράσο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

300 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη & επιπλέον για το σερβίρισμα

80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα κουκουνάρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170°C στον αέρα για 8-10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν, προσέχοντας να μην καούν.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 4-5 λεπτά. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Τέλος βάζουμε το σπανάκι, βοηθάμε να μαραθεί καλύπτοντας με καπάκι, το ανοίγουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί τα λαχανικά για συνολικά 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χάσει το σπανάκι τα πολλά υγρά του.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε -αν χρειάζεται με κλειστή φωτιά- μέχρι να ετοιμαστούν τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε τη φέτα και ξανανοίγουμε τη φωτιά. Όταν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στην κατσαρόλα με το σπανάκι μαζί με λίγο από το νερό τους, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μισό ψημένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντάς τα με επιπλέον καβουρδισμένο κουκουνάρι, λίγη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.