facebook instagram youtube

Κριθαράκι με σπανάκι

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι

200 γρ. Κριθαράκι Ολικής MISKO

80 ml ελαιόλαδο

4 κρεμμυδάκι φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμό από 2 λεμόνια

2 1/4 κούπα ζωμό κοτόπουλο, ζεστό

150 γρ. σπανάκι

1/2 κούπα αρακά

1/2 ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο

100 γρ. φέτα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.  

Στη συνέχεια προσθέτουμε το Κριθαράκι Ολικής MISKO και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. 

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλο ζεστό, ώστε να μη σταματήσει το μαγείρεμα. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό.  

Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις και ανακατεύοντας ώστε να μαραθεί εύκολα. Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε άνηθο. Ανακατεύουμε για μια ακόμα φορά.  

Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα από πάνω και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.