facebook instagram youtube
GR | EN

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 12 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό

1/2 ελαιόλαδο

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες

1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO

1 κ.γ. baking powder

500 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ. τυρί φέτα

80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με τη βοήθεια ενός τρίφτη τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με 1 κ.γ. αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη.

Πιέζουμε τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα. Τέλος τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και την προσθέτουμε και αυτή στο μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε πολύ με μια ξύλινη κουτάλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ., και αδειάζουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 45 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Απομακρύνουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2023. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.