Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
1/2 ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1 κ.γ. baking powder
500 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. τυρί φέτα
80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Με τη βοήθεια ενός τρίφτη τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με 1 κ.γ. αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη.
Πιέζουμε τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα. Τέλος τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και την προσθέτουμε και αυτή στο μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε πολύ με μια ξύλινη κουτάλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ., και αδειάζουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 45 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Απομακρύνουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.