facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι/Μακαρόνια Χωρίς Γλουτένη με λιαστή ντομάτα, μανιτάρια και σπανάκι

Συνταγή από: Funky Cook
Final dish (6)_sleed
Final dish (1)_sleed
Final dish (6)_sleed
Final dish (1)_sleed

Η λιαστή ντομάτα, τα μανιτάρια, το σπανάκι και τα μοναδικής νοστιμιάς Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO συνθέτουν μια χορτοφαγική συνταγή που εκπλήσσει με την ξεχωριστή γεύση της και αποδεικνύει ότι οι detox συνταγές μπορούν χωράνε πάντα στο τραπέζι μας!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GLUTEN_FREE-SPAGHETTI- 360x1024

MISKO Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη

400 γρ. Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO

8 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

300 γρ. μανιτάρια καφέ, κομμένα σε φέτες

100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

100ml ημίγλυκο λευκό κρασί

150ml ζωμό μανιταριών ή λαχανικών

30ml ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, προσθέτουμε το θυμάρι, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το τσίλι, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5’.

Ταυτόχρονα σε νερό που βράζει προσθέτουμε 30g αλάτι και τα Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO τα οποία βράζουμε για 11’.

Προσθέτουμε στο τηγάνι σπανάκι, την παρμεζάνα, απευθείας από την κατσαρόλα τα Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO και τον ζωμό μανιταριών.

Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tips:

H παρμεζάνα είναι προαιρετική, μπορούμε να φτιάξουμε την συνταγή και σε vegan εκδοχή αφαιρώντας την ή να την αντικαταστήσουμε με κάποιο αντίστοιχο vegan τυρί

Αν δεν έχουμε ζωμό μανιταριών χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

Είμαστε φειδωλοί με το αλάτι καθώς ο ζωμός μανιταριού και η λιαστή ντομάτα δίνουν ήδη ένταση στη γεύση

Την πιπεριά τσίλι μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μια μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.