facebook instagram youtube

Σπαγγέτι/Μακαρόνια Χωρίς Γλουτένη με λιαστή ντομάτα, μανιτάρια και σπανάκι

Συνταγή από: Funky Cook
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη

400 γρ. Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO

8 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

300 γρ. μανιτάρια καφέ, κομμένα σε φέτες

100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

100ml ημίγλυκο λευκό κρασί

150ml ζωμό μανιταριών ή λαχανικών

30ml ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, προσθέτουμε το θυμάρι, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το τσίλι, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5’.

Ταυτόχρονα σε νερό που βράζει προσθέτουμε 30g αλάτι και τα Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO τα οποία βράζουμε για 11’.

Προσθέτουμε στο τηγάνι σπανάκι, την παρμεζάνα, απευθείας από την κατσαρόλα τα Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO και τον ζωμό μανιταριών.

Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tips:

H παρμεζάνα είναι προαιρετική, μπορούμε να φτιάξουμε την συνταγή και σε vegan εκδοχή αφαιρώντας την ή να την αντικαταστήσουμε με κάποιο αντίστοιχο vegan τυρί

Αν δεν έχουμε ζωμό μανιταριών χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

Είμαστε φειδωλοί με το αλάτι καθώς ο ζωμός μανιταριού και η λιαστή ντομάτα δίνουν ήδη ένταση στη γεύση

Την πιπεριά τσίλι μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μια μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.