facebook instagram youtube

Πένες με Μανιτάρια αλα Κρεμ

Η πιο αγαπημένη λευκή μακαρονάδα, τώρα πιο λαχταριστή από ποτέ! Το «κομψό» Πενάκι MISKO συνδυάζεται με ποικιλία μανιταριών, μια σάλτσα πολύ πιο ελαφριά από την κλασική αλά κρεμ και σίγουρα πολύ πιο νόστιμη!

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

400 γρ. ποικιλία από μανιτάρια, κομμένα σε ομοιόμορφα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

40ml λευκό κρασί

300 γρ. τυρί κρέμα

200ml κρέμα γάλακτος light

100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

2 κ.γ. μουστάρδα απαλή

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 κ.γ. εστραγκόν, αποξηραμένο

60ml ελαιόλαδο

2 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε 5 λίτρα νερό που κοχλάζει προσθέτουμε 35g αλάτι και το Πενάκι MISKO. Βράζουμε για 7’, στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό τους.

Αμέσως προσθέτουμε 2 κ.σ.  ελαιόλαδο και κρατάμε τα ζυμαρικά ζεστά στην κατσαρόλα.

Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια, αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 6-8’ να βγάλουν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και 100-120ml από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε για 2’ να δέσει η σάλτσα, περιχύνουμε το πενάκι, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, 1 κ.σ. μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το αμέσως το πενάκι αλά κρέμ με ψιλοκομμένο μαϊντανό και χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί.

Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με κονιάκ και το εστραγκόν με ½ κ.γ. πράσινο πιπέρι ‘ή θυμάρι

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.