Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
400 γρ. ποικιλία από μανιτάρια, κομμένα σε ομοιόμορφα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
40ml λευκό κρασί
300 γρ. τυρί κρέμα
200ml κρέμα γάλακτος light
100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 κ.γ. εστραγκόν, αποξηραμένο
60ml ελαιόλαδο
2 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σε 5 λίτρα νερό που κοχλάζει προσθέτουμε 35g αλάτι και το Πενάκι MISKO. Βράζουμε για 7’, στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό τους.
Αμέσως προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και κρατάμε τα ζυμαρικά ζεστά στην κατσαρόλα.
Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια, αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 6-8’ να βγάλουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και 100-120ml από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε για 2’ να δέσει η σάλτσα, περιχύνουμε το πενάκι, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, 1 κ.σ. μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το αμέσως το πενάκι αλά κρέμ με ψιλοκομμένο μαϊντανό και χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί.
Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με κονιάκ και το εστραγκόν με ½ κ.γ. πράσινο πιπέρι ‘ή θυμάρι
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.