Τι να Κάνω τον Κιμά που Περίσσεψε από τα Μακαρόνια

Μπορεί να μη συμβαίνει συχνά αλλά υπάρχει η περίπτωση να περισσέψει κιμάς από τα μακαρόνια με κιμά που μαγειρέψατε το μεσημέρι και το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να τον πετάξουμε, ακόμη και αν πρόκειται για ελάχιστη ποσότητα!

 

Ο μαγειρεμένος κιμάς είναι «υλικό» πασπαρτού για να φτιάξεις ένα νέο φαγητό, μια πίτα, ένα σνακ, κάτι για να «τσιμπήσει» η παρέα ή μια ακόμη λαχταριστή αλλιώτικη μακαρονάδα με κιμά για το ταπεράκι του γραφείου ή του σχολείου.

Η τέλεια κιμαδο-τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Ποιος μπορεί αν πει όχι σε ένα κομμάτι πίτα, προφανώς κανείς, η ιδέα απλή, απλά προσθέτουμε τον κιμά που περίσσεψε επάνω από τη γέμιση, δοκιμάστε την εκπληκτική μας συνταγή για την τυρόπιτα με σιμιγδάλι!

 

 

Σνακ, μεσημεριανό ή βραδινό, εσύ αποφασίζεις!

 

Φριτάτα με κιμά, στα γρήγορα
Στην περίπτωση που σας περισσέψει όχι μόνο ο κιμάς αλλά και λίγα μακαρόνια, έχετε τη βάση για ένα νέο φαγητό, την πεντανόστιμη  φριτάτα, φτιάχνεται πανεύκολα και στα γρήγορα, προσθέστε 4-5 αυγά, τυρί, ψήστε τη στο τηγάνι, όπως μια ομελέτα και απολαύστε!

 

Νάτσος με κιμά, για απολαυστικό τσιμπολόγημα 

Ακόμη και 2 κουταλιές κιμά να μας έχουν περισσέψει δεν τις πετάμε γιατί είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τα «εθιστικά» νάτσος. 

 

Η συνταγή απλή, βάζουμε τα νάτσος σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τσένταρ, τον κιμά, ψήνουμε για μερικά λεπτά.

 

Αν θέλετε όμως κάτι ακόμη πιο yummy, μπορείτε να ανακατέψετε τον κιμά με τη MISKO σάλτσα με πιπεριές και ελιές και να  προσθέσετε μαύρα φασόλια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή καυτερές πιπεριές

 

Σαγανάκι με κιμά, η αλλιώτικη εκδοχή του baked feta pasta
Η συνταγή που ξετρέλανε όλο το διαδίκτυο μπορεί κάλλιστα να τη φτιάξετε και με κιμά, να μπει στη μέση του τραπεζιού ως ορεκτικό ή στο ταπεράκι. 

 

Δείτε τη viral συνταγή για την αχιβάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια για να πάρετε έμπνευση!

Πίτσα και πεϊνιρλί με κιμά, τα αγαπημένα

Η πίτσα είναι το ίδιο αγαπητή με μια απολαυστική μακαρονάδα, ο κιμάς της πάει πολύ και ακόμη περισσότερο αν στο κέντρο της σπάσετε ένα αυγό. Η ζύμη της φτιάχνεται εύκολα και το μυστικό για τέλεια πίτσα είναι να προσθέσετε λίγο σιμιγδάλι ψιλό.

 

Γιαουρτλού με κιμά και σάλτσα, της ευκολίας
Η λογική απλή, πίτες για σουβλάκι στη βάση, επάνω τους προσθέτουμε στον κιμά που περίσσεψε MISKO σάλτσα με θυμάρι και κόκκινο κρασί μια γενναία κουταλιά γιαούρτι και απολαμβάνουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου μας πιάτου!