facebook instagram youtube
GR | EN

Σουφλέ με χωριάτικα λουκάνικα, τυριά και χυλοπίτες

ΣΟΥΦΛΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΥΡΙΑ_MISKO_2
ΣΟΥΦΛΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΥΡΙΑ_MISKO_1
ΣΟΥΦΛΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΥΡΙΑ_MISKO_2
ΣΟΥΦΛΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΥΡΙΑ_MISKO_1

Αυτό το χορταστικό σουφλέ είναι σκέτος πειρασμός: με ξεροψημένα χωριάτικα λουκάνικα, εύκολη γιαουρτόκρεμα με τυριά και αγαπημένες χυλοπίτες με αυγά, πως να του αντισταθείτε;

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-XYLOPYTES 1024724 – 11

MISKO Χυλοπίτες με αυγά

500 γρ. Χυλοπίτες MISKO

1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 ml γάλα φρέσκο

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

μοσχοκάρυδο τριμμένο

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο για 4-5 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να κρυώσει.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο απ’ το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, ελάχιστο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, τη φέτα και τη μισή ποσότητα γραβιέρας.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα λουκάνικα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.