facebook instagram youtube
GR | EN

Σουφλέ με χωριάτικα λουκάνικα, τυριά και χυλοπίτες

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χυλοπίτες με αυγά

500 γρ. Χυλοπίτες MISKO

1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 ml γάλα φρέσκο

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

μοσχοκάρυδο τριμμένο

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο για 4-5 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να κρυώσει.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο απ’ το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, ελάχιστο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, τη φέτα και τη μισή ποσότητα γραβιέρας.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα λουκάνικα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.